Транскордонна програма співпраці Польща-Білорусь-Україна

Транскордонна програма співпраці Польща-Білорусь-Україна 2014-2020. Саме під такою назвою 29 січня 2019 року в місті Червонограді Львівської області відбулася конференція щодо проекту Поліпшення системи транскордонного захисту навколишнього середовища в мерії Ксєнжполь у Польщі та в місті Червоноград в Україні – через розвиток каналізаційної інфраструктури.

Компанія Акваполімер Інжиніринг на даному заході виступала не у статусі спостерігача, а як субпідрядна організація, що буде виконувати роботи по монтажу системи аерації та постачанні обладнання, так як є офіційним представником ТОВ “Еко-Інвест”.

Делегації української та польської сторони зустрічав перший заступник міського голови м. Червонограда Балко Дмитро.

Заяць Іван (керівник проекту української делегації), Генрік Зан (керівник проекту польської делегації), Маковський Євген, Павлівський Олег, Бартоломей Світала, Здіслав Стрихаш, Вєслав Врущ – далеко не повний перелік спікерів, які декларували чітке бачення сторін стосовно дії Програми.  Грантовий контракт, що фінансується з Європейського Союзу є підтвердження серйозних намірів зміни поточної ситуації.

Що місто Червоноград має на сьогодні? Промислова спеціалізація населеного пункту продукує значний обсяг стічних вод. Тому за теперішніх технологій на очисних спорудах не дозволяє ефективно запобігати потраплянню забруднюючих речовин до річки Західний Буг. Проект, що зазначений вище має загальну мету захистити природні території від шкідливого впливу антропогенного фактору. Адже річка Західний Буг проходить через природоохоронні території і України і Польщі. Тому учасники конференції не просто виступали із промовами, а й переходили до активних дискусій як максимально швидко реалізувати задумане.

Модернізація очисних споруд – це основний конкретний індикатор. Вони розташовані у селі Добрячині. Безпечна експлуатація КОС (каналізаційних очисних споруд) очікується вже до кінця зими 2020 року. Процес модернізації буде відбуватися у декілька етапів і будуть стосуватися різних технологічних стадій та елементів очистки стічних вод: первинні/вторинні відстійники, аеротенки, повітродувки тощо.

Своє бачення та прогноз розвитку подій висловив телеканалу Бужнет директор компанії “Акваполімер Інжиніринг” Маковський Євген Сергійович:

Джерело відеоматеріалу: fb.com/buzhnet

Підведення підсумків конференції засвідчили одне – у недалекому майбутньому у Червонограді буде сучасна станція очищення стічних вод та наданий старт новому рівню збереження природної спадщини регіону. І це стане можливим завдяки знанням і досвіду залучених учасників.

Слідкуйте за подальший розвитком подій на нашому сайті https://aquapolymer.com.ua, а також наших партнерів.

Транскордонна програма співпраці Польща-Білорусь-Україна

Транскордонна програма співпраці Польща-Білорусь-Україна

Транскордонна програма співпраці Польща-Білорусь-Україна

Транскордонна програма співпраці Польща-Білорусь-Україна