Топ 9 застосування модульних ємностей

модульна ємність

Поява в будівництві такого поняття як «модульні ємності» істотно розширило можливості бізнесу і полегшило життя людей, що проживають в регіонах з поганим або недостатнім водопостачанням.

Практичний і раціональний підхід інженерів до проектування модульних резервуарів дозволив створити недорогу, довговічну і універсальну ємність для зберігання води та інших видів рідин. Модульний резервуар оснащується екологічно чистою мембраною, яка не тільки забезпечує герметичність конструкції, але і дає можливість тривалий час зберігати питну воду та інші рідини для виробничих і комерційних завдань.

Де найчастіше застосовуються модульні ємності? Ми склали рейтинг ТОП 9 варіантів використання модульних ємностей в Україні та за кордоном, заснований на своєму більш ніж 11 річному досвіді роботи в сфері проектування, виготовлення та монтажу швидкомонтованих модульних резервуарів:

  1. Модульні резервуари для водопостачання сіл, селищ, котеджних містечок. Розташувалися на першій сходинці неспроста, адже без води прожити дуже складно. У населених пунктах, де існують проблеми з водопостачанням або відсутній центральний водопровід, установка модульних ємностей дозволить задовольнити потреби мешканців і створити стратегічний запас води для побутових потреб.
  2. Ємності для зберігання питної води.  Щоб забезпечити безперебійну подачу питної води на підприємстві або для готелів, турбаз, санаторіїв, які розташовані за містом встановлюють модульні ємності. Наявність поліпропіленової мембрани забезпечує тривале зберігання питної води, зберігаючи її корисні властивості і чистоту. Вкладиш захищає від впливу ультрафіолетового випромінювання, яке негативно позначається на якості води.
  3. Зберігання технічної води для промислових і виробничих потреб. Наприклад, на старих шлакових відвалах або гірничих виробках встановлюють флотаційні машини, в які заливається вода і засипається порода – важкі залізні включення осідають на дно і далі використовуються в металургії для виробництва чавуну і сталі. Щоб таке переробне виробництво забезпечити технічною водою, і використовують модульні резервуари.
  4. Зберігання води для поливу городів, садів, виноградників, теплиць, футбольних газонів, зрошення полів і т.д. Вирощування фруктів і овочів вимагає організації якісного регулярного поливу зелених насаджень. Резервуари для зберігання технічної води для поливу можна не обладнувати дахом.
  5. Запаси води на фермах з вирощування великої рогатої худоби, птиці та іншої живності. Модульні резервуари служать мінімум до 25 років, що дозволяє збільшити рентабельність інвестицій в бізнес.
  6. Модульні ємності для гасіння пожежі встановлюють на об’єктах, де існують ризики виникнення пожеж, які можуть призвести до майнових втрат і негативних екологічних наслідків. Пожежні резервуари монтують поблизу лісів та лісопосадок, полів, засіяних пшеницею і ячменем, територій підприємств та інших об’єктів з метою створення умов для успішного гасіння пожеж.
  7. Модульні ємності для зберігання КАС встановлюють на території сільськогосподарських і фермерських господарств, перевалочних терміналів з метою тимчасового зберігання рідких мінеральних добрив перед внесенням в грунт або продажем.
  8. Зберігання масла і патоки  на території підприємств з переробки буряка і насіння соняшника, кондитерських цехів, у пунктах пропуску на кордоні. Для підтримання оптимальної консистенції та  зберігання рідин у зимовий період, ємності додатково комплектуються системою підігріву.
  9. Модульні ємності для розведення риби – один з нових напрямків бізнесу. У таких резервуарах вирощують цінні види риб. Ємності роблять невисокими, оснащують годівницями, системами фільтрації та очищення води.

Економічні переваги модульних ємностей

У порівняння зі стаціонарними звареними або залізобетонними конструкціями, модульні ємності мають ряд незаперечних переваг:

  • Мобільність – за потребою, модульний резервуар протягом 2-3 днів переноситься на інше місце дислокації.
  • Мінімум будівельних робіт – для монтажу ємності досить підготувати простий стрічковий фундамент без необхідності задіяння спецтехніки.
  • Невеликі ємності можуть збиратися в підвалах і інших місцях з обмеженим простором.
  • Можливість підземної установки дозволить заощадити корисний простір на території.
  • Швидкий монтаж / демонтаж – установка ємності на ділянці «під ключ» триває 1-2 дні.
  • Якісна мембрана забезпечує тривале збереження води та інших видів зберігаються рідин.
  • Підвищена міцність і корозійна стійкість конструкції досягається за рахунок гофрованого сталевого листа з оцинкованим покриттям.

Акваполімер Інжиніринг

Виробничомонтажна компанія «Акваполімер Інжиніринг» пропонує замовити модульні ємності з 160 готових проектних рішень. Доставляємо і встановлюємо резервуари по всій Україні і в країнах ближнього зарубіжжя. На всі вироби надається гарантія терміном на 5 років. Для розрахунку необхідних параметрів ємності, зв’яжіться з нашим менеджером.