Які бувають жировловлювачі?

Які бувають жировловлювачі?

Жировловлювачі – порівняно недавня знахідка, але їх популярність стрімко зростає. Виробники пропонують різні моделі, що відрізняються принципом роботи, способом монтажу і призначенням.

В першу чергу, всі жироуловлювачі діляться на дві основні категорії:

  • Для побутових потреб. Використовуються на приватних кухнях, невеликих підприємствах, в готелях, де обсяги відходів невеликі. Значно дешевше професійних. Прості в монтажі та невибагливі в догляді.
  • Професійні. Більш потужні і надійні, з високою продуктивністю, справляються з постійними навантаженнями та великими об’ємами забруднювачів. Вимагають такого ж професійного догляду. Використовуються в закладах громадського харчування, середніх і великих підприємствах.

Технологія монтажу

Залежно від потужності, продуктивності і конфігурації обладнання, жировловлювачі класифікуються за способом монтажу:

  • Компактні. Використовуються разом з побутовою сантехнікою. Встановлюються на трубі або під раковиною. Відрізняються невисокою продуктивністю та невибагливістю. Очищаються зазвичай вручну. Оптимальний варіант для домашнього застосування.
  • Підлогові. Окремі резервуари, продуктивність яких в рази вища. Можуть використовуватися в кафе чи ресторанах. Для зручності очищення передбачений запірний вентиль, що відкриває доступ до камери. Часто такі жировловлювачі оснащуються додатковим обладнанням – системою безпеки, сигнальним оповіщенням, датчиком рівня води, автоматичними системами очищення, тощо
  • Промислові. Це найоб’ємніші та найбільш місткі резервуари, які зазвичай встановлюються під землю або в спеціальних приміщеннях. Конструкція і форма залежать від експлуатаційних умов. Для глибинного монтажу в грунт використовуються жировловлювачі з додатковими ребрами жорсткості. Такі моделі пропускають до декількох літрів в секунду, так що використовуються на підприємствах і виробництвах. Найскладніші види оснащуються багаторівневою системою очищення.

Матеріали для виготовлення жировловлювачів

Все жировловлювачі також класифікуються за типом матеріалів, з яких вони виготовлені.

  • Пластик. Найчастіше це побутові жировловлювачі. При невеликих обсягах стоків вони довговічні, невибагливі та повністю безпечні. Технологія виготовлення дозволяє випускати обладнання різних форм, розмірів і конфігурацій. Це можуть бути компактні пастки для жиру, встановлені на трубі, або окремі резервуари для накопичення відходів.
  • Склопластик. Також відрізняються різноманітністю, але міцніші та більш жорсткі. Основна перевага, порівняно з пластиком – стійкість до хімічних впливів. Їх можна використовувати на фармацевтичних, медичних підприємствах, хімічних виробництвах, в лабораторіях.
  • Сталь. Нержавіючі високоміцні жировловлювачі, які не бояться хімічних чи механічних впливів. Використовуються зазвичай на підприємствах, в ресторанах, в промисловості. Легко справляються з великими обсягами стічних вод, не бояться високих температур. Форма – в основному стандартна, прямокутний резервуар. Такі жировловлювачі дорожчі за пластикові.

А щоб обладнання та комплектуючі для очисних споруд були дійсно якісними і надійними, звертайтеся до нас. Компанія «Акваполімер Інжиніринг» надає комплексні екологічні послуги різної складності для побутових або промислових потреб.