Запаси питної води

Карантин, спровокований коронавірусом COVID-19, для багатьох українців, особливо жителів засушливих регіонів і віддалених населених пунктів, приніс перебої з поставками питної води. Цілі села і селища страждають від нестачі води для пиття і господарських потреб. Перебої з поставками питної води викликають не тільки дискомфорт у жителів, але і призводять до серйозних проблем населення. Вирішити дану проблему дозволять запаси питної води, для створення яких вам будуть потрібні спеціальні ємності для зберігання води. Розглянемо основні види, конструкцію, плюси і мінуси ємностей для зберігання питної води.

Пластикові ємності

пластикові ємності для зберігання питної води

Пластикові ємності виготовляються з екологічно безпечного листового поліпропілену або поліетилену, які застосовуються в харчовій галузі. У них можна тривалий час зберігати як технічну, так і питну воду. Зазвичай такі ємності виготовляються в синьому кольорі, що захищає від ультрафіолетових променів.

У порівнянні із залізобетонними виробами, пластикові ємності мають ряд переваг:

  • зручне транспортування до місця установки;
  • простий монтаж і обслуговування;
  • не формується специфічний запах;
  • високий ступінь герметичності;
  • екологічна безпека;
  • мінімальна власна вага;
  • доступна ціна.

Як можна застосовувати пластикові ємності:

  • У побуті (запаси питної води, для приготування їжі та побутових потреб, вода для автоматичних пральних машин).
  • У сільській місцевості (вода для поливу саду, городу, домашньої живності, баки для душу).
  • На виробництві (ємності для сипучих і рідких матеріалів, зберігання і транспортування різної продукції і т.д.).

Завдяки практичності і дешевизні, сфера використання пластикових ємностей з кожним роком тільки розширюється.

Безумовно, пластикові ємності не вирішать проблеми всіх жителів населеного пункту через відносно невелику місткість, але підійдуть для забезпечення приватних потреб або невеликих підприємств.

Модульні ємності

модульні ємності

Модульні ємності (резервуари з оцинкованої сталі) – конструкції, що швидко зводяться та здатні забезпечити безперебійну подачу питної води ціле селище. Міцність і надійність конструкції забезпечує оцинкований каркас, довговічність і водонепроникність – поліпропіленовий вкладиш. Розрізняють надземні і підземні резервуари для зберігання води. Останні не займають багато місця. Для зручності обслуговування модульних резервуарів можлива обв’язка запірно-регулюючою арматурою, установка сходів, площадок.

Компанія «Акваполімер Інжиніринг» пропонує на вигідних умовах купити ємності для зберігання питної води в стандартних типорозмірах та під індивідуальне замовлення. Створюйте стратегічні запаси технологічної та питної води разом з нами. Для більш докладної консультації звертайтеся до наших менеджерів за тел. 067 245 88 89 або залиште заявку у нас на сайті чи пошті.