Принцип роботи нафтоуловлювача

naftoulovlyuvach-MakBoxRain-K 

 

Нафтовловлювач або як його ще називають «сепаратор нафтопродуктів» – технологічне обладнання, що застосовується для вловлювання, збору і видалення із дощових стічних вод завислих речовин та нафтопродуктів. Відсутність нафтовловлювачів на СТО, АЗС, підприємствах нафтопереробного комплексу, автостоянках, гаражах, складах зберігання ПММ призводить до забруднення навколишнього середовища, поверхневих і підземних вод бензином, маслами та іншими нафтопродуктами.

Важливо! Очищення стічних вод буде більш ефективним, якщо в парі з нафтоуловлювачем встановлюють пісковловлювачі, які видаляють механічні частинки з дощової води і забезпечують максимально ефективну роботу нафтоуловлювачів.

Залежно від конструкції і способу монтажу, нафтовловлювачі бувають горизонтального та вертикального розташування. Установка стандартної конструкції розділена на секції, в які через вхідний патрубок подається дощова вода, що містить надлишок завислих речовин та нафтопродуктів. Після осадження піску та уловлювання нафтопродуктів очищена вода через вихідний патрубок відводиться в навколишнє середовище.

В Україні дуже популярні сепаратори нафтопродуктів торгової марки MakBox. Вони відрізняються конструкцією, продуктивністю, способом установки і ціною. Для маркування нафтовловлювачів MakBoxRain використовують такі індекси:

Нефтеловушки

  • «N» – вловлювачі з поліпропілену продуктивністю 15 л/с, які монтуються на з/б кільця або безпосередньо в яму відповідного розміру.
  • «L» – нафтовловлювачі посиленої конструкції, виконані з міцного поліпропілену. Ставляться в грунт без необхідності бетонування. Мають стандартну для даного виду очисних установок продуктивність – до 15 л/с.
  • «С» – масивні залізобетонні нафтовловлювачі продуктивністю до 15 літрів в секунду, які встановлюються в грунт під час дорожньо-будівельних робіт. Щоб підняти пристрій на проектну висоту, застосовують з/б плити і кільця.
  • «К» – високопродуктивні (1-400 л/сек) установки з поліетилену стільникової конструкції корпусу
    Ставляться в грунт без необхідності бетонування.

нафтовловлювач

Переваги нафтовловлювачів MakBoxRain:

  1. Ефективність. Система фільтрації вловлює більшість видів нафтових включень без застосування насосів і реагентів.
  2. Доступність. Користь від монтажу нафтоуловлювача для екології не зрівняється з витратами на його придбання і установку.
  3. Зручність. Всі накопичені нафтопродукти містяться в окремих секціях, звідки їх просто і легко видаляти в накопичувальні ємності.
  4. Простий догляд та обслуговування. Нафтоуловлювачі MakBoxRain вимагають мінімум уваги і часу на обслуговування.

Акваполімер Інжиніринг

Інженери компанії «Акваполімер Інжиніринг» допоможуть купити нафтоуловлювачі потрібної конструкції і продуктивності з можливістю установки на вашому об’єкті. Доставляємо обладнання по всій Україні.