Каналізаційні насосні станції під ключ в Україні

Як вибрати каналізаційну насосну станцію(КНС)

Каналізаційні насосні станції (КНС) – це комплекс гідротехнічного обладнання і споруд, що складається з ємності, насосів і додаткового обладнання для перекачування господарсько-побутових, дощових та промислових стічних вод. Вони встановлюються у тих випадках, коли відведення стічних вод самопливом є неможливим.

КНС використовують для організованого відведення брудної води від виробничих, технологічних, комерційних будівель і споруд. Типова КНС представляє собою вертикально розташовану споруду, що дозволяє піднімати і переганяти рідину на значну відстань. Установка з легкістю піднімає стічні води на висоту з точки, розташованої нижче геовідмітки колектора.

Принцип дії КНС

Установка КНС

Стандартна КНС виконана у вигляді циліндричної пластикової ємності товщиною стінки до 150 мм, всередині якої встановлений напірний і підвідний трубопровід, каналізаційний насос, засувки, клапани, датчик і корзина (для затримки сміття). КНС проектуються висотою 3-8 метрів, в залежності від глибини залягання і геодезичних особливостей місцевості.

Конструкцією КНС передбачається система вентиляції повітря і герметичний люк, щоб уникнути появи неприємних запахів. Усередині корпусу КНС можна обладнати сходи, площадку обслуговування у разі великої висоти споруди. Для запуску і контролю над режимом роботи установки використовується шафа управління і спеціальне програмне забезпечення.

У водовідвідні насосні станції забруднені води подаються примусово або самопливом. При досягненні певного рівня заповнення бака нечистотами спрацьовує датчик, який через поплавок запускає занурювальний насос для подрібнення і виштовхування стічних вод через трубопровід.

Сфери застосування КНС

Автономна каналізаційна станція підходить для експлуатації за будь-яких умов, незалежно від географічного розташування і клімату регіону. КНС може підключатися до зовнішньої комунальної мережі, очисних споруд та інших систем побутової, зливової, а також виробничої каналізації. Основне завдання КНС: підняти рідину вище рівня приймального колектора і транспортувати забруднені стічні води подалі від промислових будівель і споруд.

Як вибрати каналізаційну насосну станцію?

При виборі установки для відведення зворотних (стічних) вод необхідно враховувати такі фактори:

  • категорію зворотних вод (виробничі, господарсько-побутові, дощові та талі і т.д.);
  • глибину прокладання колектора;
  • об’єм стічних вод;
  • висоту і відстань транспортування стічних вод;
  • гідротехнічні характеристики проекту;
  • рельєф місцевості;
  • автоматизацію процесу та тип насосів.

Купити КНС в «Акваполімер Інжиніринг»

Компанія «Акваполімер Інжиніринг» займається проектуванням, виробництвом та монтажем каналізаційних насосних станцій на території України і країнах ближнього зарубіжжя.

Перш ніж купити каналізаційну насосну станцію, необхідно індивідуально розрахувати основні характеристики: номінальна і максимальна продуктивність системи, розміри, комплектація.

Переваги каналізаційних установок від Акваполімер Інжиніринг:

  • Екологічність. За допомогою КНС організовують відведення стічних і забруднених вод від будівель в максимально стислі терміни.
  • Компактність. Невеликі за розмірами конструкції не вимагають багато вільного простору для установки. Системою не передбачені вентиляційні камери і з/б ємності.
  • Раціональність. Повністю автоматизовані каналізаційні насосні станції включаються тільки після спрацьовування датчика, що дозволить істотно скоротити витрати на експлуатацію обладнання.
  • Зручність в обслуговуванні. Каналізаційні насосні станції не вимагають особливої ​​уваги. При появі відхилень в роботі установки система сигналізує про це.
  • Безшумність. Мінімальний рівень шуму і вібрацій обладнання КНС при високій ефективності і продуктивності.