З настанням холодів почастішали пожежі

Чому в холодну пору року кількість пожеж збільшується?

Усьому виною холод і халатне ставлення з боку людей. Люди, щоб зігрітися в холодну погоду, активно використовують електротехнічні та теплогенеруючі прилади, які при неправильній експлуатації або пристрої можуть спричинити загоряння. Дуже багато спалахів відбувається через необережне поводження з вогнем та недотримання правил пожежної безпеки у побуті та на виробництві.

Розглянемо докладніше основні причини пожеж в осінньо-зимовий період:

  1. Найбільше схильні до ризиків загорянь приватні будинки, де експлуатуються печі та каміни для обігріву житла. Застосування легкозаймистих рідин для розпалювання печей та камінів суттєво збільшує ймовірність пожеж.
  2. Несправні електроприлади та проводка. Саморобні обігрівачі часто стають причиною пожеж. Також спалах трапляється через старіння ізоляції або перевантаження електропроводки через включення одночасно декількох приладів.
  3. Нецільове застосування газу. При поганому опаленні багато користувачів вмикають на кухонній плиті газові конфорки і часто залишають їх без нагляду.
  4. Навмисні підпали також трапляються досить часто. Неохоронювані приватні території, підвали будинків та горища є улюбленим місцем паліїв.
  5. При необережному поводженні з відкритим вогнем як дітей, так і дорослих. Залишені без нагляду сірники або запальничка наражають величезних ризиків на цілий будинок.
  6. Пожежі на промислових та виробничих підприємствах трапляються через недостатню організацію заходів безпеки або порушення вимог норм ПБ.

Як запобігти пожежі

Щоб мінімізувати ризики загорянь на виробництві та в приватному секторі в зимовий час необхідно дотримуватись правил пожежної безпеки:

  • не експлуатуйте стару проводку, не кріпіть дроти за допомогою цвяхів;
  • не застосовуйте нестандартні та застарілі запобіжники;
  • не використовуйте пошкоджені розетки, вимикачі, вилки, рубильники тощо;
  • не кидайте в сміттєзбірники та сміттєпроводи сірники, що горять, не потушені недопалки;
  • не зберігайте у підвалах та на горищах приватних будинків паливно-мастильні матеріали;
  • не захаращуйте виходи та проходи, евакуаційні сходи, балкони, двері;
  • не розпалюйте багаття поблизу будівель, будинків та господарських будівель;
  • не перекривайте проїзди у дворах особистими речами та технікою для заїзду пожежної машини.

Гасіння пожежі

Для гасіння пожеж на малих підприємствах, котеджних та дачних селищах необхідно мати під рукою первинні засоби пожежогасіння та запаси пожежної води, особливо щодо об’єктів, розташованих вдалині від пожежної частини. Але в холодну пору виникають проблеми зі зберіганням великих запасів пожежної води. У цьому випадку вирішити проблему можуть спеціальні надземні або підземні ємності для зберігання води модульної конструкції, що швидко зводиться. Щоб вода не замерзала у морозну погоду, модульні пожежні резервуари можуть додатково утеплюватись або обігріватися із застосуванням нагрівальних ТЕНів.

У нашій компанії ви зможете на вигідних умовах купити модульні ємності для гасіння пожеж необхідного обсягу, який залежить від площі території, що охороняється і розташованих на ній об’єктів.