Зберігання питної води взимку

Питання як взимку зберігати питну воду в середніх або великих кількостях, щоб вона не зіпсувалася і не стала, різні споживачі вирішують по-різному. Залежно від обсягів споживання та умов зберігання питної води, можуть використовуватись різні резервуари за умови відповідності санітарно-епідеміологічним нормам та вимогам.

Одні резервуари монтуються на поверхні землі, інші – частково або повністю заглиблюються в землю (підземні споруди). Будівництво підземних резервуарів вимагає додаткових фінансових витрат на монтажні роботи (копчування котловану, щебенева та гравійна підкладка, заливка бетонним розчином). Але саме таке рішення може бути єдиним правильним варіантом зберігання води для споживання в умовах обмеженого простору або складного рельєфу.

Для створення запасів питної води для приватного використання та виробничих цілей чудово підходять поліпропіленові або поліетиленові ємності для зберігання води. Такі резервуари виготовляються із листів екологічно безпечного поліетилену та поліпропілену, дозволеного до використання у харчовій промисловості. Вони стійкі до впливу ультрафіолетових променів та появи специфічного запаху, який характерний для багатьох видів пластику. Пластикові ємності для питної води візуально можна дізнатися з характерного синього кольору.

Порівняно із залізобетонними резервуарами, поліетиленові ємності герметичні, прості в монтажі та під час транспортування, екологічні, відрізняються невисокою ціною та малою власною вагою. Єдиний недолік пластикових резервуарів – відсутня можливість підтримання оптимальної температури, щоб вода не замерзала. Тому пластикові ємності взимку повинні зберігатися в приміщенні за плюсової температури, щоб вода не перетворилася на лід. Для зберігання питної води у великій кількості надворі взимку підійдуть модульні надземні або підземні резервуари.

Модульні ємності: плюси та мінуси

Надземні та підземні модульні ємності, що експлуатуються на вулиці в зимовий час, утеплюються шаром мінеральної вати 50-140 мм. Також, ємність оснащується системою підігріву, що виключає замерзання води. Захист ємностей від промерзання складається з електричних ТЕНів потужністю 4-12 кВт, температурних датчиків та блоку керування. Наявність поліпропіленового еко-вкладиша, забезпечує високу герметичність конструкції та запобігає забрудненню чистої питної води в резервуарі.

Для зручності обслуговування модульні резервуари обв’язуються запірно-регулювальною апаратурою, що дозволяє за необхідності швидко заливати та зливати воду з ємності.

Серед мінусів модульних резервуарів є більш висока ціна, ніж пластикові ємності. Але вартість повністю виправдана надійністю, довговічністю і якістю води, що зберігається.

Чому з нами вигідно

Компанія «Акваполімер Інжиніринг» – один із лідерів Західної України у сфері виробництва ємностей для зберігання питної та технічної води. У нашому асортименті представлені типові рішення модульних та пластикових ємностей для приватних та виробничих потреб. За потребою наші інженери спроектують резервуари нестандартних розмірів під ваші завдання. Працюємо по всій Україні та країнах ближнього зарубіжжя.