Збереження навколишнього середовища

Людина та природні багатства тісно взаємопов’язані. Нестача природних ресурсів призводить до економічних криз, епідемій, воєн. Але люди продовжують забруднювати навколишнє середовище продуктами життєдіяльності. Токсичні відходи отруюють ґрунт, повітря, воду. В результаті гинуть ліси, висихають річки, вимирають тварини, птиці, риби. Ефективний захист природи може врятувати світ від важких наслідків, до яких неминуче приведуть негативні зміни в екосистемі.

Природні катаклізми

Вчені відзначають, що число катаклізмів стає дедалі більше. Якщо на початку минулого століття природні і техногенні катастрофи можна було перерахувати по пальцях, то вже до середини століття їх чисельність досягла майже 50. У наш же час цифра лякає – протягом року налічується до 200 подій подібного роду.

Кожна серйозна катастрофа несе небезпеку для життя. Наприклад, в минулому столітті стихійні лиха стали причиною загибелі майже 8 мільярдів людей. Втрати величезні, порівняти можна тільки з тими, які відбуваються під час війни.

Екологи вважають, що запобігти подальшому знищенню природи можна шляхом прийняття ряду заходів:

  • обмежити викиди токсичних відходів, що ведуть до отруєння води і грунту відходів;
  • унікальні природні комплекси та екосистеми зробити заповідниками;
  • заборонити або обмежити полювання і рибальство в лісах, річках, озерах, де мешкають зникаючі види тварин і риб;
  • шукати способи переробки сміття.

Захистити ж природу, не забруднюючи навколишню територію може кожен.

Очищення стічних вод

Очищення стічних вод

На землі нічого не зникає безслідно. Використана вода тонами скидається в водойми. Тільки вже не чиста, а забруднена, використана у виробничих процесах заводів, сільгосп підприємств, міськими господарствами. Очищення стічних вод за допомогою КОС (каналізаційних очисних споруд) допомагає захистити навколишній простір від продуктів життєдіяльності.

Процес складається з декількох етапів:

  • механічного;
  • фізико-хімічного;
  • біологічного;
  • дезінфекції.

Для останнього використовується ультрафіолетове випромінювання і обробка хлором. Але хлор речовина токсична, його намагаються замінити іншими реагентами: дезавітом, гіпохлоритом, озонуванням.

У заміських, не підключених до центральної каналізації будинках, проблему необхідно вирішувати самостійно. Автономна каналізація – забезпечить комфорт, захистить від забруднення, а також позбавить від штрафів, які загрожують за злив в грунт.

В системі автономної каналізації головна складова – ємність, де проходить накопичення і очищення стоків. З цією метою можна вибрати:

  • накопичувальну ємність;
  • септик;
  • аеротенк;
  • станцію біологічної очистки.

Невеликі котеджні селища можуть облаштувати колективну систему каналізації.

Захист ґрунту від нафти

Нафтовловлювачі

Забруднення грунту нафтою становить серйозну загрозу – токсичні складові негативно позначаються на її характеристиках. Спеціальні фільтраційні пристрої – нафтоуловлювачі, видаляють зі стічних вод зважені речовини і нафтопродукти. У них застосовуються методи фільтрації і відстоювання.

Жировловлювач підготовлює стічні води для подальшого очищення, яка відбувається на локальних або міських очисних спорудах. Завдяки такій установці в труби каналізаційної системи не потрапляють жирові відкладення, волокна, шерсть, суспензії, мастила, нафтопродукти.

жировловлювач промисловий жировловлювач

Ємності для розведення риби

Не наносити шкоду природі і отримувати непоганий дохід можна використовуючи ємності для розведення риби. Встановлені в зручному місці вони вписуються в ландшафт, не змінюють рельєф місцевості. При створенні відповідного середовища проживання риба в них добре розмножується, швидко набирає вагу.

ємності для розведення риби

Наша компанія виробляє модульні ємності, що полегшує транспортування, монтаж і обслуговування. Вибрати відповідні габарити допоможуть менеджери. Телефонуйте, залишайте заявки. Всі контакти вказані на сайті.