Підземні пожежні ємності

пожежні підземні резервуари

Для забезпечення вимог пожежної безпеки на об’єктах комунального, сільськогосподарського, промислового і виробничого сектора ідеальним рішенням є підземні модульні ємності для зберігання і створення запасів пожежної води.

Для ліквідації масштабних займань первинних засобів пожежогасіння не завжди достатньо і не завжди вони є в наявності, внаслідок чого підприємства і приватні особи несуть матеріальні втрати. Підземні резервуари дозволяють створювати великі запаси води і підвищити пожежну безпеку на об’єктах.

Переваги підземних резервуарів для зберігання води

Залежно від розташування відносно поверхні землі, ємності для гасіння пожеж діляться на надземні, напівпідземні та підземні. Пожежні резервуари підземного типу установки можуть монтуватися в умовах обмеженого простору, так як економлять вільне місце на ділянці. Такі конструкції мають величезний експлуатаційний ресурс. Підземні пожежні ємності можна розташовувати під проїзною частиною, газонами, технологічними лініями і в інших важкодоступних місцях, в яких монтаж резервуару такогй ж місткості технічно неможливий.

Залежно від виду використовуваного будівельного матеріалу ємності підземної конструкції бувають бетонними, модульними і пластиковими. Їх усіх об’єднує одна важлива якість – висока антикорозійна стійкість.

Підземні бетонні резервуари

Серед переваг підземних бетонних резервуарів можна відзначити невелику теплопровідність, вогнестійкість і стійкість до корозії. Недоліками бетонних ємностей є:

  • висока ціна установки;
  • великі експлуатаційні витрати;
  • довгий монтаж конструкції;
  • менш довговічні, ніж модульні пожежні ємності.

 

Підземні пластикові ємності

Головним плюсом на користь пластикових конструкцій є корозійностійкість. Ємності, виготовлені за технологією ротаційного формування досить герметичні і можуть мати різні форми при тривалому терміні експлуатації. Підземні пожежні ємності із пластику мають легку питому вагу.

До недоліків можна віднести:

  1. Відносно висока вартість виробу – якісний пластиковий резервуар дорогий у виробництві і не може коштувати дешево.
  2. Така перевага, як легкість конструкції, при підземному способі установки перетворюється в явний недолік. Легкий резервуар може змити грунтовими водами.
  3. Крихкість матеріалу – пластикові ємності при впливі низьких і високих температур стають крихкими і можуть в будь-який час тріснути.

 

Підземні модульні ємності

Підземні ємності для води – сучасне рішення для створення великих запасів пожежної, технічної та навіть питної води. Для їх будівництва необхідний простий стрічковий фундамент. Змонтувати модульний резервуар об’ємом 100 кубічних метрів можна за добу-дві. Для монтажних робіт не потрібно орендувати дорогу спецтехніку – всі роботи виконуються вручну, навіть в умовах обмеженого простору. Вагомим аргументом на користь модульних пожежних резервуарів є ціна матеріалу і загальнобудівельних робіт. Бетонний резервуар обійдеться на порядок дорожче.

 

Чому саме модульні резервуари для гасіння пожеж?

протипожежні резервуари

Підземні пожежні резервуари модульного типу виграють за такими показниками, як вартість виготовлення, монтажу, обслуговування, надійність, довговічність, мобільність. Потужний каркас забезпечує жорсткість конструкції і при цьому легко розбирається в разі потреби для повторного монтажу. Модульний пожежний резервуар обійдеться істотно дешевше пластикових, бетонних конструкцій. В даному випадку можна заощадити на оренді спецтехніки та вантажних машин. Для перевезення збірних елементів ємності на 2 тисяч кубів досить однієї вантажівки.

Модульні ємності від Акваполімер Інжиніринг

підземні пожежні ємності

Компанія «Акваполімер Інжиніринг» є основоположником технології модульного будівництва пожежних ємностей на території України. Нашими фахівцями виконано величезну кількість рішень з проектування та монтажу модульних резервуарів не тільки в Україні, а й за її межами. Звертайтеся, ми обов’язково запропонуємо найоптимальніший варіант вирішення ваших завдань.