Топ кращих порад для проектування і будівництва автономної системи каналізації

Важливість каналізації та очисних споруд важко переоцінити. Це ціла екосистема, в якій мешкає дуже багато живих організмів: гриби, небезпечні бактерії, черви. Каналізація та сучасні системи очищення / утилізації побутових відходів дозволяють переробити забруднену воду і утилізувати відходи з користю для природи. Працездатна каналізація дозволить запобігти або швидко усунути аварійні випадки з інженерними комунікаціями; появи специфічного запаху вдасться також уникнути.

автономна каналізація, акваполімер інжиніринг, блог

Ефективність роботи системи каналізації прямо залежить від правильного проектування і реалізації ідеї.

Якщо ви плануєте будівництво автономної каналізації, незалежно від рівня складності і функціональності очисних систем, ви повинні знати, що:

  1. Проектування будівництва каналізації – це гарантія того, що зведена споруда відповідатиме очікуванням замовника і ефективно при цьому працюватиме. Робоча проектна документація дозволить також грамотно спланувати місце під всі елементи системи каналізації та очистки продуктів життєдіяльності людини.
  2. Наступним етапом є розрахунок середньодобової витрати і миттєвого скидання води з водопроводу, душової кабінки, туалету, ванної кімнати. Модель системи водовідведення підбирається в залежності від кількості проживаючих людей і інших чинників, які передбачають витрату води.
  3. Недорога класична очисна установка розрахована з урахуванням витрат води від миття посуду, умивальника, прання, ванної та туалету. Для комерційних підприємств громадського харчування (ресторани, кафе, їдальні), що займаються наданням послуг (перукарні, пральні), а також складів і виробничих цехів підбирається спеціальне обладнання.
  4. Потрібно обов’язково передбачити місце скидання, очищення та утилізації побутових відходів. Можна використовувати дренаж в грунт, спеціальні ємності, через які відбувається очищення води від сторонніх домішок і знезараження з подальшим зливом в водойми.
  5. Необхідно спланувати місце і метод утилізації в процесі очистки відходів і залишків сміття. Багато очисних комунікації оснащуються баками для відстою шкідливих речовин. Тому важливо передбачити варіанти видалення сміття з відстійника.
  6. Перед вибором очисної установки потрібно зіставити габарити обладнання і додаткових комунікацій з розташованим на земельній ділянці будинком, госпбудівлями, вашими і сусідськими свердловинами і т.д.
  7. У разі наявності басейну на земельній ділянці потрібно спроектувати автономний трубопровід для очищення і відведення зливних вод, минаючи основний каналізаційний трубопровід. Якщо це більш-менш чиста вода – можна відразу пустити в дренаж.
  8. Не рекомендується зливати дощову воду в загальний каналізаційний трубопровід.
  9. У разі великої різниці витрати води по сезону, можна замовити модульне очисне спорудження.
  10. При виборі системи очищення потрібно ознайомитися з виробником обладнання і комплектуючих, що входять в систему каналізації.

автономна каналізація, акваполімер інжиніринг, блог

Підібрати оптимальне очисне обладнання і спроектувати ефективну систему каналізації вам допоможуть фахівці компанії «Акваполімер Інжиніринг». Ми спроектуємо і змонтуємо на вашій ділянці ефективну систему каналізації, що відповідатиме санітарно-гігієнічним нормам, пройшла експертизу і отримала дозвіл санепідемслужби.