Очищення стічних вод в сільському господарстві

 

очисні споруди

Сільськогосподарська сфера є великим забруднювачем природи. Очищення стічних вод потрібно проводити  для мінімізації попадання в підземні води і відкриті водойми шкідливих і небезпечних речовин, а також зменшення споживання води, завдяки повторному застосуванню. Основними джерелами утворення стічних вод є:

  • тепличні комплекси;
  • вирощування рослин;
  • фермерські господарства;
  • молочні заводи;
  • розведення риб і раків.

Попадання стічних вод з небезпечними сполуками у відкриті водойми призводить до порушення біологічного балансу. У разі потрапляння відходів у підземні джерела, це може спровокувати екологічну катастрофу на великій території. Важливість водоочистки в сільському господарстві обумовлена ​​великим споживанням води. А якщо виникне дефіцит води, сільськогосподарські підприємства зіткнуться з проблемами вирощування с/г культур, тваринництвом і т.д. Очищення промислових стічних вод – першочергове завдання для організації рентабельного бізнесу, яка вирішується за допомогою локальних очисних споруд MakBox.

Очищення стічних вод в фермерських господарствах

Для очищення стічних вод, утворених на фермерських господарствах можуть використовувати різні способи (біологічні, механічні). Вибір технології очищення визначається видом і кількістю виникнення стічних вод, топографії місцевості, наявність території під будівництво установки, гідротехнічних особливостей регіону та інших факторів.

У відповідності до вимог СНІП можуть використовувати комбіновані методи очищення: перед біологічними станціями встановлюються механічні очисні споруди (пісковловлювачі, решітки). Станції біологічного очищення MakBox встановлюються за потребою, коли механічні методи неефективні або недоцільні.

Очищення стічних вод при розведенні риби

Очищення стічних вод при розведенні риби

При експлуатації ємностей для розведення риб і раків важливим процесом є очищення води від накопичення продуктів життєдіяльності риб. З цією загрозою борються шляхом установки біологічних і механічних станцій очищення MakBox. Вони являють собою циліндричні ємності з поліпропілену, розділені на кілька відсіків. Компресор і блок системи управління можна встановлювати всередині залізобетонного колодязя або за його межами. За необхідності установки можна монтувати в приміщеннях, при цьому відстань від станції до компресора повинно бути не менше 20 метрів.

 Очисні станції від «Акваполімер Інжиніринг»

Очисні станції

Виробничо-інжинірингова компанія «Акваполімер Інжиніринг» пропонує на вигідних умовах придбати станції очистки води для фермерських, рибницьких і сільськогосподарських підприємств. Установки MakBox розроблені за останнім словом науки і техніки, забезпечуючи якісне очищення стічних і каналізаційних вод в суворій відповідності з українським законодавством. Ми оперативно спроектуємо і встановимо очисну станцію необхідної продуктивності.

Отримати детальну консультацію фахівців нашої компанії ви зможете по телефону.