Автономна каналізація

автономна каналізація

Потрапляючи у водойми, колодязі, ґрунт неочищені стічні води завдають шкоди навколишньому середовищу. Спеціально розроблені способи очищення стічних вод допомагають уникнути неприємних наслідків. Для об’єктів, які не підключені до централізованої системи каналізації (дачі, бази відпочинку, готелі, ресторани та ін..) існує ряд способів очищення стічних вод. Правильно спроектовані і побудовані локальні очисні споруди забезпечують комфортне проживання та позбавляють від штрафів за забруднення навколишнього середовища.

Відсутність каналізації

Наявністю водопроводу, санвузла, душової, сауни, басейну нікого не здивуєш – все це є в багатьох заміських будинках. Але для їх правильного функціонування також необхідно визначити спосіб відведення та очищення стічних вод.

Традиційно вигрібна яма вважалася найбільш швидким і бюджетним рішенням. Однак все частіше власники ділянок знаходить в ній масу недоліків і визнають небезпеку. Для цього є підстави.

Для облаштування вигрібної ями використовується щебінь і пісок – засипають на дно. Зміцнення стін проводиться за допомогою цегли, кришкою служить бетонна плита. Спеціальна труба призначена для надходження відходів. Рідка фракція стічних вод проходить крізь щебінь – фільтрується, а потім потрапляє в грунт. Важкі ж включення залишаються в ямі, поступово накопичуючись до того рівня, коли доводиться за допомогою асенізаторської машини вдаватися до їх видалення.

Очищення стічних вод таким способом має ряд недоліків:

  • яма може бути затоплена ґрунтовими водами, в період весняних паводків, рясних дощів;
  • для нормального проходження води щебінь і пісок потребують частої заміни;
  • навколишня територія може бути забруднена нечистотами;
  • розповсюджується по ділянці сморід не сприяє комфорту, шкодить здоров’ю.

Сам процес очищення вигрібної ями супроводжується неприємним запахом, а приведення в нормальний стан зараженої території вимагає чималих витрат. Зовсім інакше йдуть справи якщо використовується сучасна автономна каналізація для приватного будинку. Вона дозволяє назавжди забути про запахи, стічні води можна використовувати повторно і при цьому не завдавати шкоди навколишньому середовищу.

Станції біологічного очищення

Термін «станції біологічного очищення» має таке ж значення, як і ряд інших. Різні виробники в технічному паспорті її називають як:

  • автономна система каналізації;
  • децентралізована система каналізації;
  • локальна очисна споруда;
  • установка з очищення стічних вод;
  • станція очищення стічних вод.

Всі назви говорять про те, що каналізація самостійно, незалежно від каналізаційної системи обробляє стічні води. Являє собою водонепроникну конструкцію, що складається з однієї або декількох секцій. Іноді має відсіки – камери.

Переваги станцій біологічної очистки MakBoxBio

станція біологічної очистки Автономна каналізація

Очисні станції MakBoxBio – це ефективний спосіб вирішити задачу очищення стічних вод. Наявність великого приймального відсіку дозволяє без проблем скидати воду, наприклад, з пральної машини, причому жир і пісок відразу ж фільтруються. У комплект установки може додатково додаватися кошик затримки сміття.

Для монтажу станції зазвичай використовується залізобетонний колодязь. Але якщо необхідно купити автономну каналізацію для розміщення, наприклад, в зеленій зоні, то монтування можна проводити безпосередньо в грунт.

Замовити автономну каналізацію можна прямо зараз. Всі контакти на сайті.