Ємності для розведення раків

Вирощування риби, раків, креветок, мідій – бізнес, який починає давати прибуток в короткі терміни. Займатися ним можна цілий рік, капіталовкладень у великих розмірах не потрібно. Ризик зводиться до мінімуму – при правильному облаштуванні місця існування жителі водойми добре розмножуються та швидко ростуть. Раніше розведенням займалися в ставках, тепер же про них рідко хто згадує – на зміну прийшли басейни для розведення риби. Встановити їх можна як в приміщенні, так і на відкритих майданчиках, вони зручні і практичні. При мінусовій температурі вода в них не замерзне, що дозволяє мати свіжу продукцію в будь-який час року.

Особливості розведення раків

Розведення раків стає все більш популярним заняттям, що цілком зрозуміло: витрати мінімальні, а попит на продукцію високий. Цей вид бізнесу успішно розвивається в усьому світі, його вважають перспективним та вигідним.

Компанія Макбокс пропонує купити обладнання для розведення раків. Встановити його можна як на території приватних будинків, так і рибопромислових підприємств. Для створення мешканцям комфортних умов зазвичай зверху споруджують укриття.

Процес буде протікати успішно при дотриманні певних умов, а саме:

  • вода повинна бути чистою, постійно мати температуру не нижче 15 градусів – зниження викличе у раків сплячку та повільний ріст;
  • на одному квадратному метрі не може жити понад 350 особин;
  • харчування має бути збалансованим;
  • в ємність повинна поступати достатня кількість кисню;
  • в кожній водоймі повинні знаходитися раки тільки одного виду.

При таких умовах вкладення швидко окупляться. Конкуренція ж в цьому виді бізнесу невелика, що сприяє гарному збуту продукції.

Вибираємо ємності для розведення раків

Головне при розведенні раків – вибір правильної водойми. Вона може бути природною або штучною. Незалежно від виду раків ємність вимагає утеплення – при сильних морозах вони можуть загинути.

Модульні ємності для розведення раків дозволяють уникнути багатьох проблем. У холодну пору року їх можна вкрити, що дозволить виключити сплячку, а значить продуктивність буде високою. Для експлуатації взимку додатково використовують обігрів і утеплення. Конструкцію утеплюють мінеральною ватою – товщина від 50 до 140 мм. У систему обігріву входять ТЕНи – потужністю 4-12 квт, а також датчики, які контролюють температуру і керують обладнанням.

Ємності для розведення риби

басейни для розведення риби Басейн для розведення риби

Модульне обладнання для розведення риби відрізняється простим монтажем та зручністю застосування. Зазвичай для вирощування форелі, осетрових і багатьох інших різновидів риб використовують ємності для рибоводства висотою 1,2 або 1,5 метра і обсягом від 13 до 1000 куб. метрів. Вони також підійдуть для мідій та раків.

Такого типу ємності для розведення риби дозволяють зробити установку систем аерації, легко розбираються і збираються, тобто швидко транспортуються з одного місця в інше.

Спільне утримання риби і раків

Особливість раків – всеїдність. У їх раціон входять рослини, а також залягають на дні організми, ослаблені хворі риби, жаби, різні личинки. Це говорить про те, що спільне утримання раків з рибою цілком допустимо. Особливо добре, якщо сусідами будуть теплолюбні хижаки – це забезпечить санітарне благополуччя басейну.

Переваги роботи з нашою компанією

Ємності для розведення раків

Наша продукція відповідає світовим стандартам. За рахунок оцинкованого металевого каркаса сталеві модульні резервуари міцні і надійні. Виготовлений з поліпропілену вкладиш – знаходиться всередині каркаса, що робить басейн водонепроникним та збільшує термін експлуатації.

Встановлюється конструкція на стрічковий фундамент, кріпиться фіксаторами. Навіть при сильних поривах вітру зміщення ємності неможливо, витримує землетрус до 7 балів. Поглиблюється на 2,37 метра, а потім, після заповнення водою, обсипання грунтом і його утрамбовки навколо підстави надають конструкції додаткову міцність.

Виготовляємо та проводимо монтаж модульних ємностей різних розмірів та обсягів, гарантія – 5 років. Зв’язатися з нашими менеджерами легко: контакти вказані на сайті.