Дискові аератори і їхнє застосування

Дискові аератори. Про це варто знати

Застосування дискового аератора є одним з найбільш зручних і доступних способів насичення киснем води. Повітря подається компресором  по трубопроводу і проходить через мембрану – спеціальний  перфорований  матеріал, утворюючи дрібні бульбашки на поверхні води, насичуючи її киснем. Основною функцією дискового аератора – насичення киснем споруд очистки стічних вод.

дисковий аератор, air-rex, купити, львів

 Дискові аератори використовуються в різних сферах:

  • в очисних спорудах;
  • в аеротенках – система аерації застосовується для біологічного очищення стічних вод від органічних  забруднень , за допомогою окислення  їх киснем повітря і нарощуванням біомаси. За допомогою дрібнобульбашкової аерації, повітря рівномірно розподіляється в товщі води, забезпечивши тим самим високий ступінь розчинення  кисню;
  • в аеробних стабілізаторах,  обладнаних  системою  аерації  для покращення  властивостей осаду і боротьбою із забрудненням і гниттям у важкодоступних зонах;
  • в флотаторах, де дискові аератори  видаляють частинки забруднень, які видалити осадженням неможливо. Бульбашки піднімають їх на поверхню і з них утворюється стійка піна, яка потім видаляється;
  • в водоймах і рибних господарствах.

Для продуктивного розведення і зберігання риби аерація води є однією з обов’язкових умов. При перевезенні риби необхідно поповнювати недостачу кисню, яка особливо відчутна в літній період.

дисковий аератор, air-rex, купити, львів

Дискові аератори мають ряд незаперечних переваг у використанні:

  1. Міцний і довговічний матеріал. Хімічно і термічно стійкий матеріал FLEXTON, який виключає можливість появи  осаду на поверхні і дозволяє працювати в агресивному середовищі. До того ж матеріал стійкий до ультрафіолету, високих температур (до 120 0С) і механічних пошкоджень.
  2. Універсальність використання –підходить для будь якого складу стічних вод. Застосовується для господарсько-побутових, виробничих , комунальних стічних вод.
  3. Довговічність застосування-при правильній експлуатації термін служби дискового аератора складає 7-10 років, без порушення будь-яких функцій.
  4. Автономне забезпечення якісної роботи-дисковий аератор не пропускає всередину сторонні суміші, при цьому автоматично закривається при припиненні  подачі повітря. Кільце протитиску не дає воді проникнути всередину аератора.
  5. Простота у використанні-його легкість встановити, він простий в експлуатації і з заміною зношеної мембрани, теж не виникне жодних труднощів.
  6. Лаконічний дизайн – дозволяє поєднувати в собі міцний і довговічний матеріал з простою мінімалістичною конструкцією.
  7. Витривалість – система роботи дискового аератора влаштована таким чином, що навіть при максимальних навантаженнях, він продовжує рівномірно розподіляти утворення бульбашок.

Дисковий аератор є надійним, бюджетним та простим способом аерації стічних вод, який якісно виконує покладені на нього функції.