Що робити, щоб не замерзали труби

Що робити, щоб не замерзали труби

З настанням зими і зниженням температури повітря досить часто в домашньому господарстві і на виробництві виникає ряд проблем, пов’язаних з промерзанням труб. Це тягне за собою не тільки перебої з водою в побуті, але і порушення технологічних процесів на виробництві. У разі якщо промерзла автономна каналізація, це може привести до погіршення санітарно-гігієнічної ситуації на об’єкті.

Причини замерзання труб

Причиною замерзання труб можуть бути не тільки сильні морози. Проблеми можуть виникнути в разі помилок при проектуванні трубопроводів, порушення правил монтажу та експлуатації системи подачі води, відсутності підігріву магістралей або неякісної теплоізоляції.

Способи уникнути замерзання труб

В даному випадку проблемними місцями є вулиця і приміщення, де середньодобова температура пускається нижче -7 ° C:

  1. Підвал будинку. Найефективніше і єдино правильне рішення запобігти замерзанню труби в підвалі – підвищити температуру повітря за допомогою утеплення вікон і дверей.
  2. Крани на вулиці. На зиму потрібно перекрити подачу і злити воду з трубопроводу, підключеного до кранів на вулиці. Для цього передбачений зливний кран в найнижчій точці магістралі. При його відсутності вода зливається шляхом від’єднання труби від трубопроводу.
  3. Основна труба водопроводу на вулиці. Запобігти промерзанню води в системі можна шляхом утеплення або перекладенню труби нижче точки промерзання грунту.

Що робити, щоб не замерзали труби

Способи утеплення труб подачі води:

  1. Утеплення поліетиленовою піною – недороге рішення для запобігання промерзання труб. Її можна встановлювати як при монтажі трубопроводу, так і при працюючій системі подачі води. Ділянка труби, що проходить на вулиці, утеплюється в два шари утеплювачем 25 і 32 мм.
  2. Установка нагрівального кабелю – принцип дії схожий на роботу теплих кабельних підлог. Завдяки температурному датчику, кабель вмикається і починає підігрівати трубопровід при досягненні мінімально-допустимої температури.
  3. Залишайте кран трохи відкритим в морози – навіть мінімальний рух рідини в системі не дасть їй замерзнути.
  4. Організуйте додатковий обігрів в приміщенні, де проходить труба. Можна використовувати теплову гармату для розморожування ділянки труби. Вона швидко підігріє повітря в приміщенні.

Актуальність перебоїв з водою взимку

резервуар об'ємом 521 м3 для зберігання питної води

Щоб не залежати від роботи центрального водопроводу і не відчувати проблем з водою в приватному будинку, на виробництві або фермерському господарстві, замовте модульні ємності для води в компанії «Акваполімер Інжиніринг». Наші модульні ємності забезпечать запасом питної води цілі селища, а завдяки правильній конструкції і монтажу вода в ємності не промерзає і в будь-який зручний час може використовуватися для пиття, приготування їжі або ведення домашнього господарства. Також ємності можуть використовуватися як пожежні резервуари для забезпечення протипожежного режиму на об’єкті та гасіння пожеж.

Для детальнішої консультації фахівця звертайтеся за контактними номерами телефону