Хто живе в каналізації?

Хто живе в каналізації?

Після миття посуду, прийняття душу та інших гігієнічних процедур вода вже стає непридатною для подальшого використання. Але є ідеальне рішення, яке дозволяє застосовувати повторно очищену від шкідливих речовин воду в побутових цілях або безпечно для екології її утилізувати. Господарсько-побутові води піддаються на початковому етапі грубій очистці, а більш ретельне очищення здійснюється із застосуванням бактерій та мікроорганізмів. Комахи, бактерії, гриби, водорості, черв’яки – це далеко не всі жителі в каналізаційних стоках і наявність їх не випадкова.

Хто живе в каналізації?

Знайомтеся: Bacillus

Хто живе в каналізації?

Знайомтеся: Pseudomonas

Хто живе в каналізації?

Знайомтеся: Micrococcus

Хто живе в каналізації?

Знайомтеся: Fusarium

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Кожен з видів мікроорганізмів виконує свою роль в очищенні води та від них залежить робота очисного обладнання.

  1. Бактерії. Їм відводиться головна роль в процесі очищення господарсько-побутових відходів. Вони поглинають колоїдні і розчинені елементи, які забруднюють воду. Може вам коли-небудь доводилося чути такі назви, як Pseudomonas, Micrococcus, Bacillus. Бактерії, на відміну від мікроорганізмів, стійкі до негативних факторів навколишнього середовища. При потраплянні токсичних матеріалів в воду виживають тільки бактерії.
  2. Гриби. Теж усувають біологічні забруднення, справляються навіть з токсичними елементами і кислотами. Fusarium – пліснявий гриб, найчастіше зустрічається в очисних ємностях. Але з грибами не варто перебільшувати. Невелика кількість буде саме те. В іншому випадку порушуються процеси отримання якісної і безпечної води, як для господарських цілей, так і для екологічного середовища.
  3. Водорості. У стічних водах водорості містяться в невеликій кількості як планктон. Більше їх зустрічається в річках, штучних водоймах, особливо з невеликою течією.
  4. Черв’яки. Це кінцевий щабель ієрархії в каналізаційних стоках. Черв’яки поїдають бактерії та найпростіші мікроелементи, що мають вагу. Вони вразливі до різних змін хімічного і біологічного складу води.

Якщо до ефективної роботи очисного обладнання додати ефективність мешканців каналізації для очищення побутових вод результат перевищить всі очікування від якості отриманої води.

А чи знали Ви, що в автономній каналізації MakBox застосовуються технології, де завдяки біофільтру з прикріпленою аеробною мікрофлорою відбувається очищення основної маси забруднень та СПАР. Однозначно для аеробних бактерій потрібні повітродувки, як наприклад, FPZ та Secoh.

Фахівці “Акваполімер Інжиніринг” рухаються у вирі сучасних технологій, а тому локальні очисні споруди і септики, компресори в нас є лише найвищої якості.

Грамотно продумана система каналізації, відведення, очищення і утилізації очисних стоків дозволить виключити специфічний запах, поліпшити якість і склад стічної води. Сучасні способи обробки господарсько-побутових вод дозволяють розділяти відходи та отримати на виході умовно чисту воду без запаху.