Зберігання КАС взимку 

Резервуари для зберігання КАС

Що таке КАС? У прямому сенсі КАС – це розчин карбіду і аміачної селітри, що використовується в якості рідких добрив. Застосування КАС в рослинництві дозволяє не тільки підвищити врожайність злакових і інших сільськогосподарських культур, а й покращити їх якість. Для багатьох аграрних підприємств перехід на сільгоспхімію КАС не можливий у зв’язку зі складністю зберігання добрив. Ультрафіолетове випромінювання і високі температурні впливу влітку, мороз і замерзання добрив взимку – дані складнощі зупиняють багато сільськогосподарських підприємств від застосування КАС. Ідеальним рішенням для зберігання мінеральних добрив є модульні ємності для зберігання КАС від компанії «Акваполімер Інжиніринг».

Загальні властивості КАС

Як і будь-які інші мінеральні рідини, що містять воду, карбідо-аміачна селітра замерзає при мінусовій температурі. Але при цьому КАС не втрачає своїх характеристик і не окислюється. На відміну від води, яка замерзає при температурі 0 ° С, КАС кристалізується при інших температурах, в залежності від масової частки азоту в суміші, вираженої в процентному співвідношенні. Так, наприклад, КАС32 починає кристалізуватися вже при + 5 ° С, КАС30 – при мінус 10 ° С, КАС28 твердне тільки при температурі -20 ° С і нижче.

Для зберігання рідких мінеральних добрив взимку можна побудувати опалювальні приміщення, але це спричинить чималі фінансові витрати. З метою економії і щоб уникнути кристалізації КАС, модульні ємності можуть нормально працювати взимку навіть в польових умовах. Для цього потрібно:

  1. Виконати теплоізоляцію ємності за допомогою пінополістиролу і наповнити ємність для зберігання КАС добривом.
  2. Впровадити ТЕНи в конструкцію модульних резервуарів (якщо є в цьому необхідність).
  3. При досягненні температури навколишнього середовища до параметрів кристалізації КАС, організовувати періодично циркуляцію рідини із застосуванням насоса.

Вибір ємності для зберігання КАС

Вибираючи між наземними і підземними резервуарами, на користь перших говорять важливі факти:

  1. Ідеально підходять для зберігання КАС на фермерських господарствах, підприємствах агропромислового комплексу, торгових компаній і оптових постачальників рідких добрив.
  2. Наземний спосіб установки і утеплена верхня кришка та стінки резервуара не дозволяють рідині замерзати в зимовий період.
  3. Немає необхідності в додатковому розроблені котловану, розміщені на глибині і засипці, що дозволить зменшити собівартість установки модульного резервуара.

Таким чином, наземні резервуари КАС є більш практичними і економічними.

Надземні ємності для зберігання КАС

Надземні ємності для зберігання КАС

Надземні ємності – ідеальне рішення для зберігання добрив взимку. На відміну від пластикових ємностей, надземні резервуари мають ряд переваг:

  1. Завдяки якісній мембрані, можна довгий час зберігати мінеральні добрива.
  2. Каркас з оцинкованої сталі і утеплення пінополістиролом витримує температурні перепади.
  3. Компактні габарити і простота конструкції резервуарів дають можливість транспортувати їх на одній машині і швидкому монтажу на об’єкті.

Компанія «Акваполімер Інжиніринг» пропонує понад 160 готових рішень ємностей для зберігання КАС об’ємом 15-5000 м³. Залишилися питання? Наші консультанти нададуть додаткову консультацію та допоможуть прийняти правильне рішення.